70
Υλικά
- γάλα 125 γρ
- αλάτι 4 γρ
- βούτυρο 125 γρ
- αλεύρι 150 γρ
- αυγά 6 τμχ
- φιλέ αμυγδάλου 50 γρ
- γάλα 1 λτ
- ζάχαρη 350 γρ
- κορν φλάουρ 100 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- κακάο 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 330 ml
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
Ένα διάσημο γαλλικό γλυκό που δημιουργήθηκε το 1891 από ζύμη σε σχήμα ρόδας ποδηλάτου παραγεμισμένη με κρέμα, προς τιμήν του διάσημου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας που έκανε εκείνη την χρονιά την διαδρομή Paris-Brest (Παρί-Μπρέστ).
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikesdiadromes.gr