65
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- λευκό κρασί 140 ml
- ντοματοπολτός 500 ml
- ντομάτα 800 γρ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- μαϊντανός 1 κσ
- δυόσμος 1 κσ
- βασιλικός 1 κσ
- ρίγανη 2 πρέζα/ες
- μαντζουράνα 2 πρέζα/ες
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- κεδροκούκουτσα 5 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- δαφνόφυλλα 0.5 τμχ
- καυτερές πιπεριές 0.5 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κολοκυθάκια 3 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- πατάτες 1 κιλ
- μαργαρίνη 50 γρ
- βούτυρο 25 γρ
- γάλα 500 ml
- αυγά 2 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μοσχοκάρυδο -
- γραβιέρα -
Ένα εξαιρετικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, που φέρνει το όνομα αυτού του Γάλλου “ευεργέτη” μας (και μην απορείτε που τον λέω έτσι, διηγηθείτε τι έχει κάνει στα παιδιά σας όσο κρατσανίζουν πατατάκια και θα δούμε εάν συμφωνήσουν ότι είναι “πολύ πιο σημαντικός ευεργέτης της ανθρωπότητας και από αυτόν τον Θωμά Έντισον, τον Γκράχαμ Μπέλ, τον Μαρκόνι, τον Χερτζ. Ακόμη και από τον Heinz και τον Hellmann” !! ) είναι το “h a c h i s P a r m e n t i e r”, φτιαγμένο με πουρέ πατάτας, με κιμά και μία sauce lyonnaise. Αυτή είναι η σημερινή μου πρόταση για “φτωχό μουσακά”. Μπορεί να μη συγκρίνεται σε υλικά με τον “πλούσιο μουσακά” της ΚΡΙΣΤΑ, δεν παύει να είναι όμως πολύ-πολύ νόστιμος και αυτός...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr