75
Υλικά
- γάλα 7 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 21 κσ
- βούτυρο 50 γρ
- αυγά 2 τμχ
- αλάτι -
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- κιμάς μοσχαρίσιος 1300 γρ
- ελαιόλαδο 150 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- κονκασέ 400 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- ζάχαρη 1 κσ
- μακαρόνια για παστίτσιο 500 γρ
Το παστίτσιο όμως όπως και να το φτιάξει κανείς έχει μια βασική συνταγή, που δεν είναι άλλη από αυτήν της μαμάς μας!!! Καθώς όλοι έχουν να δηλώσουν με περισσή υπερηφάνεια πως το καλύτερο παστίτσιο ever, είναι αυτό της μαμάς τους!!! Και πράγματι όλοι εμείς που θα το πούμε, έχουμε απόλυτο δίκιο. Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε. Μερικά πράγματα όπως και να το κάνεις... ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ.Παρακάτω λοιπόν είναι η συνταγή για το δικό μου παστίτσιο. Απλή και παραδοσιακή, ακριβώς όπως την έμαθα από τη δική μου μητέρα. Και δεν θα πω πόσο νόστιμο είναι, γιατί θα γίνω γραφική.Διαδικασ
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com