62
Υλικά
- μακαρόνια για παστίτσιο 500 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 550 γρ
- κιμάς χοιρινός 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 1 φλ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- τσιμένι 0.5 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ελαιόλαδο 3 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- μοτσαρέλα 100 γρ
- γκούντα 100 γρ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο 30 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- αλεύρι 50 γρ
- γάλα 600 ml
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- πιπέρι -
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ No II
Το απόλυτο κυριακάτικο και αμιγώς μαμαδίστικο φαγητό! Το παστίτισο ειναι σταθερά η μια απο τις δυο επιλογές που θα αναφέρουν οι άντρες μου, οταν τους ρωτήσω "τι φαγητό να φτιάξω την Κυριακή?"!
Βέβαια, δεν ειναι η πρώτη φορά που μιλάμε εδω για το παστίτσιο! Αυτή απλά ειναι ακόμη μια εκδοχή απο το νόστιμο αυτό μπέρδεμα (pastccio στα ιταλικά σημαίνει μπλέξιμο, μπέρδεμα, ανακάτεμα), η οποία πλησίαζει αρκετά στην συνταγή της γιαγιάς Ανδρομάχης. Η γιαγιά Ανδρομάχη, γενικά εβαζε πολύ ντομάτα στα φαγητά, και στο παστίτσιο ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη! Απο τότε που άρχισε η συγκατοίκηση με του άντρες μου, άρχισα να φτιάχνω...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com