141
Υλικά
6 πατάτες συνολικού βάρους 1.100 γρ. περίπου
200 γρ. ζαμπόν (ή μπέικον αν προτιμάτε) κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, ψιλοκομμένο ή μοσχοκάρυδο
250 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. τυρί τσένταρ (ή γκούντα, ένταμ, έμενταλ), τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + τριμμένη φρυγανιά για άλειμμα και πασπάλισμα ταψιού
200 γρ. ζαμπόν (ή μπέικον αν προτιμάτε) κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, ψιλοκομμένο ή μοσχοκάρυδο
250 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. τυρί τσένταρ (ή γκούντα, ένταμ, έμενταλ), τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + τριμμένη φρυγανιά για άλειμμα και πασπάλισμα ταψιού
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com