190
Υλικά
- φαρίνα 220 γρ
- αλεύρι βρώμης 300 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 120 γρ
- ηλιέλαιο 150 γρ
- σιρόπι αγαύης 75 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
Στην Πάτρα λοιπόν μπουγάτσα λέμε ένα γλυκάκι που ουδεμία σχέση έχει με την κλασική που γνωρίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα με το φύλλο κ την κρέμα. Είναι νηστίσιμο, μοιάζει με κέικ, αλλά είναι πιο τραγανό, μοσχοβολά κανελογαρίφαλο κ το βρίσκεις στους φούρνους. Ιδανικό για πρωινό κ για συνοδευτικό του καφέ.
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr