by admin

Πένες ριγκάτε με απάκι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου αλλαντικά, είναι το απάκι. Εξαιρετικής γεύσης προϊόν, παράγεται στην Κρήτη, από πολύ παλιά. Από τα Βυζαντινά χρόνια. Είναι μαλακό κρέας, από την περιοχή κοντά στα νεφρά του ζώου, συνήθως χοιρινό. Τα παλιά χρόνια, παρασκευαζόταν και από αγρίμι (αίγαγρο). Αλατίζεται, μετά καπνίζεται και μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό καιρό. Αγαπημένο αλλαντικό των Κρητικών, σήμερα το βρίσκουμε εύκολα στα Σ/Μ, συσκευασμένο. Ο καλός μου που έχει ιδιαίτερη αγάπη στα κρητικά προϊόντα, και εγώ μην νομίζετε ότι πάω πίσω, αγόρασε κάποια στιγμή μια μικρή ποσότητα, από κατάστημα με κρητικές λιχουδιές. Ασφαλώς, δεν ήταν η πρώτη φορά...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Περισσότερες συνταγές: πένες

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το syntageskardias.blogspot.com