93
Υλικά
- γάλα 1 λτ
- αλεύρι 10 κσ
- αυγά 3 τμχ
- βούτυρο 6 κσ
- κεφαλοτύρι 1 κούπα/ες
- κεφαλογραβιέρα 1 κούπα/ες
Ίσα ίσα, που είναι αφράτη και νόστιμη και δεν μου έχει σβολιάσει ΠΟΤΕ. Είναι ελαφριά και βελουδένια. Όπως θα δείτε, έχω επηρεαστεί από την παρασκευή της κλασικής κρέμας ζαχαροπλαστικής. Φυσικά τα υλικά μου είναι τα κλασικά της «ελληνικής» μπεσαμέλ (με αυγά και χωρίς το κρεμμύδι που βάζουν συχνά οι Γάλλοι) αλλά οι αναλογίες με τις οποίες τα βάζω στην μπεσαμέλ είναι διαφορετικές ανάλογα με το πού θα την χρησιμοποιήσω.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr