83
Πριν από λίγο καιρό είχα την τύχη να είμαι καλεσμένη για άλλη μια φορά στο event που έκανε η Aldemar για το Sympossio, τη σειρά δηλαδή γαστρονομικών συναντήσεων με ζωντανά μαθήματα μαγειρικής από τους σεφ των ξενοδοχείων Aldemar Resorts σε πολλές χώρες του εξωτερικού, που σκοπό έχουν να διαδώσουν την ελληνική γαστρονομία ..
θέμα φέτος ήταν το λάδι και το κρασί, σημαντικά στοιχεία και τα δύο στην κουλτούρα φαγητού της χώρας και δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, προσαρμοσμένα στα μέτρα του event. Το ένα που για μένα ήταν αποκάλυψη ήταν το γλυκό: μια σκοτεινή πετιμεζόπιτα με παγωτό και ελαιόλαδο αρωματισμένο με βανίλια. Είχα καιρό να φάω γλυκό που να με συναρπάσει! Αποφάσισα λοιπόν να το επαναλάβω στο σπίτι, ακολουθώντας εν μέρει τη συνταγή που βρήκα στο περιοδικό (υπάρχει και online), αλλά προσαρμόζοντας τη στα δικά μου, οικιακά, μέτρα.
θέμα φέτος ήταν το λάδι και το κρασί, σημαντικά στοιχεία και τα δύο στην κουλτούρα φαγητού της χώρας και δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, προσαρμοσμένα στα μέτρα του event. Το ένα που για μένα ήταν αποκάλυψη ήταν το γλυκό: μια σκοτεινή πετιμεζόπιτα με παγωτό και ελαιόλαδο αρωματισμένο με βανίλια. Είχα καιρό να φάω γλυκό που να με συναρπάσει! Αποφάσισα λοιπόν να το επαναλάβω στο σπίτι, ακολουθώντας εν μέρει τη συνταγή που βρήκα στο περιοδικό (υπάρχει και online), αλλά προσαρμόζοντας τη στα δικά μου, οικιακά, μέτρα.
Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και σας προτείνω να το δοκιμάσετε για την Καθαρά Δευτέρα, μιας και είναι νηστίσιμο, εκτός βέβαι αν το σερβίρετε με παγωτό!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu