101
Υλικά
- ρεβίθια 150 γρ
- πλιγούρι 1 φλ
- καρότο 1 τμχ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- άνηθος 0.5 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σταφίδες 2 κσ
- κόλιαντρο 1 κσ
- καπνιστή πάπρικα 1 κσ
- κύμινο 1 κσ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- πετιμέζι 1 κσ
- χυμός λεμονιού 0.5 τμχ
Και τώρα λίγη χημεία τροφίμων! Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο με μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, ενώ αν συνδυαστούν με προϊόντα δημητριακών (ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά), παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας! Επίσης περιέχουν σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα πολλά! Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να φτιάξω μία σαλάτα με ρεβύθια, συνδυασμένα με πλιγούρι και διάφορα λαχανικά, που να αποτελεί και μόνη της, πλήρη διατροφική πρόταση και ταυτόχρονα να είναι απλή και νόστιμη.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com