206
Υλικά
- περιστέρι 400 γρ
- ορτύκια 400 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ζωμός κρέατος 150 ml
- ζωμός κοτόπουλο 150 ml
- θυμάρι 2 κλων
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κόκκινο κρασί 300 ml
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μαύρο πιπέρι 10 κόκκοι
- παντζάρια 400 γρ
- ζάχαρη 0.5 κσ
- ξύδι 1 κσ
- κανέλα 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- χοντρό αλάτι -
Το κρέας τους θυμίζει πάπια. Είναι σκούρο, μεταξένιο, συγκριτικά λίγο, αλλά πολύ νόστιμο. Όταν συνδυάζεται με τα πορφυρά λαχανικά γίνεται βαθυκόκκινο και στην σάλτσα τους εισχωρεί η αίσθηση της τραγανής γλύκας. Τρυφερά περιστέρια στο πιάτο με το πιο έντονο χρωματικό αποτύπωμα: πιτσούνια με παντζάρια.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com