111
Υλικά
- ζάχαρη 0.75 φλ
- βούτυρο 75 γρ
- κρέμα γάλακτος 0.33 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.33 φλ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- φαρίνα 2 φλ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- ζάχαρη 1 φλ
- χυμός λεμονιού 0.5 κγ
- βούτυρο 2 κσ
Έχουμε συνηθίσει την πορτοκαλόπιτα να την παρασκευάζουμε με φύλλο. Σήμερα λοιπόν έκανα ένα πείραμα και την έφτιαξα όπως την ανάποδη μηλόπιτα, μόνο που εδώ έφτιαξα κέικ και όχι παντεσπάνι όπως στην μηλόπιτα. Έχει βέβαια λίγη διαδικασία γιατί χρησιμοποιώ όλο το πορτοκάλι και όχι μόνο χυμό και ξύσμα.
Διάβασε τη συνταγή στο zaaxarikaialati.blogspot.com