49
Υλικά
- πράσα 2 κιλ
- άνηθος 30 γρ
- ελαιόλαδο 125 ml
- ρεγκάτο 300 γρ
- ρεγκάτο 60 γρ
- λευκό κρασί 250 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ
- βούτυρο 65 γρ
- γάλα φρέσκο 750 ml
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
Πώς λοιπόν να μιλήσω γι΄ αυτό το θεσπέσιο χειμωνιάτικο ογκρατέν τώρα, που και μόνο που το βλέπω δεν θέλω να το ξέρω? Η συνταγή προοριζόταν για χορτοφαγική κι έτσι ακριβώς την έφτιαξα. Είναι ένα πλούσιο ογκρατέν που συγκινεί ακόμα και τους κρεατοφάγους και παίζει μπάλα άνετα σαν το κύριο πιάτο ενός γεύματος. Ωστόσο γνωρίζεις ότι το πράσο αγαπάει πολύ το μπέικον αλλά και τα παραδοσιακά αλλαντικά της πατρίδας μας.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com