by admin

Πρασοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Πίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά!

Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος
του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν τελειώσει ακόμη τα
καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα, αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους  δειλά δειλά τα πρώτα φθινοπωρινά.

 Έτσι χθες δίπλα στις μπάμιες στις μελιτζάνες και τα φασολάκια, εμφανίστηκαν κυδώνια, ρόδια , λάχανα, γούλα (σέσκουλα), πράσα , και λίγα μάραθα
καλλιεργημένα. Λάχανα και
κυδώνια πρέπει να φάνε νερό για να νοστιμίσουν λέμε στα μέρη μας κι έτσι δεν τα
προτίμησα. 

Τα πράσα όμως δεν έχουν πρόβλημα.  Αν και τα αγαπούμε σαν  «κεντανέ με κερεβίζι» δηλαδή μαγειρεμένα με
μπόλικη ντομάτα και σέλινο, σε ένα πρασοσέλινο φθινοπωρινό που μοσχομυρίζει,
αυτή τη φορά έφτιαξα μια πολύ νόστιμη πρασόπιτα ....

Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: πρασοτυρόπιτα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com