165
Υλικά
- ψάρια 2 κιλ
- ελαιόλαδο 0.75 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- αλεύρι 1 κσ
- κρασί 1 ποτ κρασ
- ξύδι 1 ποτ κρασ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ντομάτα 4 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- δυόσμος 3 φύλλα
- δεντρολίβανο 3 κλων
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το λατινικό savor που σημαίνει νόστιμο.
Πρόκειται για μια σάλτσα από ξύδι, ελαιόλαδο, αλεύρι, σκόρδο και δεντρολίβανο, που επινοήθηκε για να
μπορούν οι παλιές νοικοκυρές, να διατηρούν τα ψάρια για περίπου μια βδομάδα, τις εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία.
Πρόκειται για μια σάλτσα από ξύδι, ελαιόλαδο, αλεύρι, σκόρδο και δεντρολίβανο, που επινοήθηκε για να
μπορούν οι παλιές νοικοκυρές, να διατηρούν τα ψάρια για περίπου μια βδομάδα, τις εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com