138
Υλικά
- τυρί φέτα 250 γρ
- κεφαλοτύρι 250 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- καστανή ζάχαρη 1 κσ
- λευκό κρασί 200 ml
- ροζέ κρασί 200 ml
- ξερά σύκα 4 τμχ
- σύκα 4 τμχ
- κουκουνάρι 1 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 1 κσ
- μέλι 1 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- κόλιανδρο 1 πρέζα/ες
- ελαιόλαδο 2 κσ
Ξεκιμάμε λοιπόν την εβδομάδα με ένα μεζεδάκι ...λουκούμι!! Νόστιμο, εύκολο, απλό και καλοκαιρινό ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα σύκα που, όπου νάναι, θα στολίζουν τους πάγκους των μανάβικων αλλά και των λαϊκών. Πάντως και με τα ξερά σύκα η αλμυρογλυκιά αυτή λιχουδιά είναι πραγματικά θεϊκή. Και φανταστείτε το σκηνικό... βεράντα, δροσιά, ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασάκι, λίγο ψωμάκι και φετούλα περιτρυγιρισμένη από τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κουκουνάρι. Θαύμα δεν είναι;;;; Πάμε να δούμε πώς γίνεται;;;
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com