87
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ
- φαρίνα 150 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 4 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λικέρ μαστίχα 50 ml
- βανίλια 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- αμύγδαλα 15 γρ
- ζάχαρη 600 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- λικέρ μαστίχα 100 ml
Ένα γλυκό αγαπημένο στην Ελλάδα αλλά και την Τουρκία. Σιροπιαστό και αφράτο, θυμίζει ανάλαφρο κέικ με τους κόκκους του σιμιγδαλιού να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Μαζί με το γαλακτομπούρεκο, είναι τα αγαπημένα μου σιροπιαστά. Μόνο που στο ραβανί, η μαστίχα με συνεπαίρνει!
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com