87
Υλικά
- μαργαρίνη 1 φλ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- σιμιγδάλι ψιλό 2 φλ
- αλεύρι 1 φλ
- αυγά 5 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κονιάκ 3 κσ
- ζάχαρη 3 φλ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμόνι 0.5 τμχ
- σοκολάτα κουβερτούρα 30 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- κυδώνι γλυκό 1 φλ
- φιλέ αμυγδάλου 100 γρ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη • ½ φλιτζάνι ζάχαρη • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό • 1 φλιτζάνι αλεύρι • 5 αυγά • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού • 3 κ.σούπας κονιάκ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ • 3 φλυτζάνια ζάχαρη • 4 φλυτζάνια νερό • 1 ξυλάκι κανέλα • χυμό από μισό λεμόνι ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ • 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον κακάο • 200 ml κρέμα γάλακτος • 1 φλυτζάνι κυδώνι γλυκό του κουταλιού • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com