105
Υλικά
- καλαμποκάλευρο 250 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 4 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- βανίλια 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- ζάχαρη 2.5 φλ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
Τις γιορτινές μέρες, πολλοί συνηθίζουν να φτιάχνουν εκτός από τα παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, και κάποιο σιροπιαστό γλυκάκι.Εγώ σήμερα θα σας κεράσω το αγαπημένο μας ραβανί, με συνταγή της γιαγιούλας μου.Είναι δυστυχώς μια από τις ελάχιστες συνταγές της που κατάφερα να βρω και να κρατήσω.Μοιράζομαι την συνταγή της μαζί σας, και σας βεβαιώνω ότι είναι από τα πιο αφράτα και νόστιμα ραβανί που θα έχετε δοκιμάσει.Στο σπίτι μας εξαφανίζεται πολύ γρήγορα, γιατί κανείς δεν αρκείται σε ένα μόνο κομμάτι!Πάμε να το φτιάξουμε!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com