231
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 2 φλ
- αλεύρι 1 φλ
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- μαστίχα Χίου -
- σπορέλαιο 1 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- ξύσμα λεμονιού -
- ζάχαρη 3.5 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού . Το Ρεβανί ή Ραβανί της Βέροιας είναι φημισμένο παντού . Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή που μου την έδωσε η κυρία Ιουλία από την Ελιά Βεροίας . Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία και λέγεται επίσης revani . Το συναντάμε και στον Αραβικό κόσμο όπου αποκαλείται basbousa αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειo...
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr