43
Υλικά
- ρεβίθια 0.5 κιλ
- σπανάκι 2 ματσ.
- τοματοπελτές 2 κσ
- ντομάτα 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
(συνταγή της μάμας μου και της γιαγιάς μου και της μισής Κύπρου)Ξέρω πως ακόμα κάμνει ζέστη αλλά τα μαγείρεψα για σήμερα και είναι πολύ ωραία, νόστιμα και υγιεινά!Θα χρειαστούμε:Μισό κιλό ρεβίθια ξερά2 δέσμες σπανάκι2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ 1 τομάτα τριμμένη1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ελαιόλαδοΔημιουργία: Θα βάλουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Όταν φουσκώσουν καλά, τα πλένουμε και αν θέλουμε τα «διπλώνουμε» μέσα σε πετσέτα και τα πατούμε με μαδράτζι ή καμιά μπουκάλα για να σπάσουν και να φύγει η φλούδα τους. Εμένα μου αρέσουν ολόκληρα.Βάζουμε τα ρεβίθια ν
Διάβασε τη συνταγή στο istomageiremata.blogspot.com