48
Υλικά
- ρύζι αρμπόριο 350 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- λευκό κρασί 1 φλ
- ζωμός κρέατος 1.5 λτ
- κρόκος Κοζάνης -
- παρμεζάνα 100 γρ
- πιπέρι -
- αλάτι -
Το ριζόττο με σαρφάν (κρόκο Κοζάνης), πολύ συχνά συγχεέται με το ριζόττο αλλα μιλανέζε. Υπάρχουν βέβαια πολλες ομοιότητες αλλά και ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. Κατ'αρχην πρόκειται και στις δυο περιπτώσεις για ενα πιάτο που προέρχεται απο την περιοχή της Λομβαρδίας. Το ρυζι, εφτασε στην Ιταλια γυρω στα 1300 με τους Αραβες, και καλλιεργήθηκε κατ'αρχην στον νοτο, στην περιοχή της Νάπολη. Η χρήση του βέβαια δεν ήταν αυτή που ξέρουμε σήμερα, καθώς το χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά για την παρασκευή γλυκων, ενω΄εξ'αιτιας του οτι η παραγωγή του ηταν μικρή και επομενως ήταν σχετικά δυσεύρετο και ακριβό, το είχαν κατατάξει στην κατηγορία των μπαχαρικών....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com