by admin

ΡΙΖΟΤΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΟΚΟ)

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το ριζόττο με σαρφάν (κρόκο Κοζάνης), πολύ συχνά συγχεέται με το ριζόττο αλλα μιλανέζε. Υπάρχουν βέβαια πολλες ομοιότητες αλλά και ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. Κατ'αρχην πρόκειται και στις δυο περιπτώσεις για ενα πιάτο που προέρχεται απο την περιοχή της Λομβαρδίας. Το ρυζι, εφτασε στην Ιταλια γυρω στα 1300 με τους Αραβες, και καλλιεργήθηκε κατ'αρχην στον νοτο, στην περιοχή της Νάπολη. Η χρήση του βέβαια δεν ήταν αυτή που ξέρουμε σήμερα, καθώς το χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά για την παρασκευή γλυκων, ενω΄εξ'αιτιας του οτι η παραγωγή του ηταν μικρή και επομενως ήταν σχετικά δυσεύρετο και ακριβό, το είχαν κατατάξει στην κατηγορία των μπαχαρικών....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Ρύζι
Περισσότερες συνταγές: ριζότο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com