58
Υλικά
- πατάτες 2.5 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- αρακάς 400 γρ
- αγγουράκι τουρσί 3 -
- πατάτες 0.5 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- πράσα 0.5 τμχ
- σέλινο 0.5 τμχ
- αγγουράκι τουρσί 1 -
- μανιτάρια 4 φέτ
- λευκό ξύδι 1 ποτ κρασ
- τόνος 1 κονσέρβα
- μαγιονέζα 4 κσ
Ή, του Βόλγα. Μπορεί και του Ουράλη. Ή και του μακρινού και παγωμένου Λένα. Δεν μπορεί, υποθέτω πως κάποιος Ρώσος ψαράς θα είχε δοκιμάσει να κάνει τη μικρή (αλλά τόσο σημαντική προσθήκη)…Και λέω “υποθέτω”, γιατί στη πραγματικότητα, είναι μία παραλλαγή (‘η “παραποίηση”, επιτρέπεται να το πείτε) της κλασσικής“ συνταγής ρώσικης σαλάτας” όπου, εκτός από τα διάφορα χορταρικά, φρέσκα και τουρσί και τη μαγιονέζα, γεύση δίνει μία συσκευασία τόνου. Αλλά και το μείγμα των αλεσμένων λαχανικών, νωπών (βρασμένων) ή τουρσί, που προσφέρουν το δικό τους άρωμα.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λοιπόν η κλασσική ρώσικη σαλάτα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr