76
Υλικά
- ρολό σφολιάτας 2 -
- αυγά 1 τμχ
- μοτσαρέλα 1 φλ
- χυμός ντομάτας 0.5 φλ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- γάλα φρέσκο 250 γρ
- βούτυρο 25 γρ
- αλεύρι 25 γρ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
Αποτελεί το παραδοσιακό φαγητό του δρόμου, τόσο στην πόλη του Λέτσε, όσο και σε όλη την επαρχία του Σαλέντο, έχει καταχωρηθεί μάλιστα στον Εθνικό κατάλογο με τα παραδοσιακά φαγητά της Ιταλίας... Αντιθέτως, ή χρήση της σφολιάτας και της μπεσαμέλ, μας κάνει να σκεφτούμε αμέσως τα γαλλικά vol-au-vent... Οι Λετσέζοι το τιμάνε ως κολατσό, μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού, αλλά και ως γρήγορο βραδυνό γεύμα, ιδιώς ως ενα φαγητό που μπορούν να απολαύσουν κατά την διάρκεια ενός βραδυνού περιπάτου... Το rustico leccese, αποτελείται απο δυο δίσκους σφολιάτας και έχει γέμιση απο μπεσαμέλ, ντομάτα και μοτσαρέλλα......
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com