49
Προετοιμασία: 30΄Υλικά (για 8 άτομα):2 σαλάτες λόλα ρόσα κόκκινες2 σαλάτες λόλα πράσινες1 αντίδι1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)4 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα4 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα8 καρύδια καθαρισμένα, χοντροκομμέναΓια τη σάλτσα:8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 κουτ. σούπας μέλιχυμός από 1 μεγάλο λεμόνι1 κουτ. γλυκού ξύσμαλεμονιού (ακέρωτου, κατά προτίμηση βιολογικού)αλάτι, πιπέριΚόβουμε τις πρασινάδες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα σύκα και τα μισά καρύδια.Σάλτσα: Σε ένα βάζο
Διάβασε τη συνταγή στο meletw-syntages.blogspot.com