138
Υλικά
- σιτάρι 50 γρ
- ρεβίθια 50 γρ
- άσπρα φασόλια 50 γρ
- φασολάκια μαυρομάτικα 50 γρ
- φακές 50 γρ
- φάβα 50 γρ
- αλάτι -
- απάκι 250 γρ
- ελαιόλαδο 155 ml
- ξύδι βαλσαμικό 50 ml
- χυμός πορτοκαλιού 60 ml
- χυμός μανταρινιού 60 ml
- χυμός λεμονιού 30 ml
- ξύδι 30 ml
- μουστάρδα 30 ml
- ξύσμα λεμονιού -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- άνηθος 5 κσ
- ρόδι 5 κσ
- ρόκα -
Αυτό το πιάτο που περιέχει όσα όσπρια έχουμε στο σπίτι καθώς και σιτάρι και καλαμπόκι, έχει ρίζες στην αρχαιότητα. Είναι η συνέχεια αρχαίων εθίμων, όπου σε γιορτές σχετικές με την καρποφορία της Γης οι άνθρωποι έκαναν τέτοιου είδους τελετουργικές προσφορές στους Θεούς , ιδιαίτερα στη Δήμητρα.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com