201
Υλικά
- μοσχάρι 600 γρ
- προσούτο 8 φέτ
- φασκόμηλο 8 φύλλα
- βούτυρο 50 γρ
- λευκό κρασί 1 φλ
Τα σαλτιμπόκα είναι στην ουσία φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος, "καρφιτσωμένα" μαζί με μία φέτα προσούτο και ένα φύλλο φασκόμηλου. Σωτάρονται σύντομα σε βούτυρο, σβύνονται με κρασί και σερβίρονται αμέσως, ουσιαστικά πηδάνε από το τηγάνι στο στόμα, εξ' ου και το όνομα τους : saltimbocca = saltare in bocca (πηδάω μέσα στο στόμα!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com