by admin

ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΟΥ ΓΚΡΕΪΒΥ - SALSA D' ARROSTO GRAVY

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το gravy (γκρέϊβυ) ειναι μια σάλτσα, που παρασκευάζεται απο το καραμελλωμένο ζουμάκι που μένει στο ταψί, στο τηγάνι ή την κατσαρόλα απο το ψήσιμο του κρέατος. Τα υπολείμματα λοιπόν που μένουν στο ταψί απο το ψημένο κρέας, ξύνονται με ενα ξύλινο κουτάλι, προστίθεται αλεύρι ή άμυλο, που θα βοθήσει να δέσει η σάλτσα, και τέλος συμπληρώνεται υγρό, που μπορεί να είναι ζωμός σκέτος, αναμεμειγμένος με κρασί, αλλά ακόμη και απλά νερό. Προκύπτει δηλαδή ενα είδος μπεσαμέλ, όπου στην θέση του βούτυρου έχουμε το λίπος απο το μαγείρεμα του κρέατος, ενω στην θέση του γάλακτος χρησιμοποιούμε ζωμό κρέατος....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Σάλτσες

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com