153
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 500 γρ
- αλεύρι 0.5 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- γιαούρτι πρόβειο 1 κεσεδάκι/α
- ζάχαρη 4 φλ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λεμόνι 0.5 τμχ
Το σάμαλι στα τουρκικά ονομάζεται Şam Tatlısı, που σημαίνει "επιδόρπιο από την Δαμασκό"; Βασικά συστατικά του το σιμιγδάλι και το γιαούρτι, ενώ σε αντίθεση με το ρεβανί, δεν περιέχει αυγά. Δεν περιέχει επίσης άλλη λιπαρή ουσία εκτός από το γιαούρτι, δηλαδή βούτυρο ή λάδι. Βέβαια με μία πρόχειρη ματιά που έριξα στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν πολλές συνταγές με βούτυρο, με λάδι, ακόμη και με ινδοκάρυδο, εντάξει, υπάρχουν και οι παραλλαγές της συνταγής...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com