164
Μεζές για μερακλίδες!!! Τις βάζουμε σε νερό που να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε εκεί για μισή ώρα. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Τις βγάζουμε από το αλάτι όταν είναι έτοιμες και τις πλένουμε πάρα πολύ καλά! Βγάζουμε από το ξίδι και τις βάζουμε σε πιατέλα.Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Καλό είναι να φτιάχνουμε μικρές ποσότητες,όσες δηλαδή πρόκειται να καταναλώσουμε,για να είναι ζουμερές,μιας και όσο στέκονται μέσα στο αλάτι στεγνώνουν.Μην τις κρατήσετε στο αλάτι περισσότερο από μία εβδομάδα!
Διάβασε τη συνταγή στο syntagesapospiti.blogspot.com