107
Υλικά
- αυγά 7 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- μπέκιν πάουντερ 15 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- γάλα 200 ml
Νοστιμο κεκακι που μοσχομυριζει λεμονι!
Θα μπορουσα να το ονομασω και το κεϊκ της ανακυκλωσης. Οσοι ασχολειστε συστηματικα με την παρασκευη γλυκων, και κυριως κρεμοειδων, σιγουρα θα ηρθατε αντιμετωποι με το προβλημα του "τι τα κανω τα ασπραδια που περισσευουν?". Αν δεν εχετε σκοπο να τα καταναλωσετε αμεσα, τα καταψυχετε, καθως, αντιθετα με τους κροκους που στεγνωνουν πολυ, δεν χανουν τις ιδιοτητες τους με την καταψυξη. Μελλοντικα, μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για να φτιαξετε διαφορα μπισκοτακια, πχ. αμαρεττι ή μαρεγγες.
Θα μπορουσα να το ονομασω και το κεϊκ της ανακυκλωσης. Οσοι ασχολειστε συστηματικα με την παρασκευη γλυκων, και κυριως κρεμοειδων, σιγουρα θα ηρθατε αντιμετωποι με το προβλημα του "τι τα κανω τα ασπραδια που περισσευουν?". Αν δεν εχετε σκοπο να τα καταναλωσετε αμεσα, τα καταψυχετε, καθως, αντιθετα με τους κροκους που στεγνωνουν πολυ, δεν χανουν τις ιδιοτητες τους με την καταψυξη. Μελλοντικα, μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για να φτιαξετε διαφορα μπισκοτακια, πχ. αμαρεττι ή μαρεγγες.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com