58
Υλικά
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- χαρουπάλευρο 60 γρ
- κακάο 60 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- αυγά 3 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μαύρη ζάχαρη 100 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αλάτι 0.2 κγ
- ζάχαρη 50 γρ
Ένα αρωματικό, ζουμερό κέικ που αναδεικνύει όμορφα τη γεύση του χαρουπιού. Αυτό το κέικ είμαι σίγουρη πως θα γίνει αγαπημένο σας. Βασίζεται σε μια συνταγή της Rose Levy, σπουδαίας συγγραφέως φαγητού (άλλη υπέροχη συνταγή δική της είναι το κέικ λεμόνι, αλλά και το κέικ μήλου με crumble) και ξεχωρίζει για τον αντίστροφο τρόπο παρασκευής του. Δηλαδή πρώτα βάζετε στο μίξερ το αλεύρι και τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά. Μην τρομάζετε! Είναι όσο εύκολος και ο παραδοσιακός τρόπος και δίνει κέικ με πολύ ωραία υφή.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu