187
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- αλάτι 1 κγ
- ζάχαρη 2 κγ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- φέτα -
- μαργαρίνη 200 γρ
- ρίγανη -
- σκόρδο -
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι ξηρή μαγιά1 κ.γλ αλάτι2 κ.γλ ζάχαρη1 κ.σ ελαιόλαδο1 1/2 περίπου κούπα νερό χλιαρότυρί φέτα κατά βούληση200 γραμ. μαργαρίνη softρίγανη και σκόρδο σκόνηΑνακατεύουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.Κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερόΖυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια απαλή μαλακή ζύμη αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νεράκι.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί 1 1/2 ώρα περίπου.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσες μπάλες...
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com