72
Υλικά
- σύκα 1 κιλ
- καστανή ζάχαρη 600 γρ
- χυμός λεμονιού 10 γρ
- κακάο 50 γρ
- μαρσάλα 50 γρ
Εκεί επάνω θυμήθηκα την πολύ πετυχημένη μαρμελάδα ροδάκινο του Montersino με κακάο και αμαρέττι (συνταγή εδώ) και σκέφτηκα να δημιουργήσω μια παραλλαγή με σύκα. Παρέλειψα τα αμαρέττι και πρόσθεσα γλυκό κρασί Μαρσάλα. Τι να σας λέω! υπέροχη! αν είστε από αυτούς που λατρεύουν την σοκολάτα, όπως εγώ, τρώγεται κατ' ευθείαν από το βαζάκι, σαν μερέντα! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com