67
Υλικά
- αλεύρι 180 γρ
- αμύγδαλα 40 γρ
- ξανθανικό κόμμι 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- κακάο 30 γρ
- βούτυρο 125 γρ
- καστανή ζάχαρη 125 γρ
- ζάχαρη καρύδας 125 γρ
- σιρόπι σφένδαμου 50 γρ
- αυγά 2 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- χυμός μήλου 4 κσ
- αχλάδι 250 γρ
- σοκολάτα 90 γρ
- βούτυρο 25 γρ
- ζάχαρη άχνη 90 γρ
- γάλα 2 κσ
Υλικά
180 γρ μείγμα απλού αλευριού χωρίς γλουτένη
40 γρ αλεσμένα αμύγδαλα (αμυγδάλευρο)
1 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθανικό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
30 γρ κακάο σε σκόνη
125 γρ ανάλατο βούτυρο
125 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας για επιπλέον βάθος γεύσης)
50 γρ σιρόπι σφενδάμου
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου
250 γρ φρέσκα ώριμα αχλάδια βάρους αφού καθαριστούν, ξεφλουδιστούν και τεμαχιστούν σε κύβους
Γλάσο σοκολάτας
90 γρ σκέτη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
25 γρ ανάλατο βούτυρο
90 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 ½ με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Διάβασε τη συνταγή στο desserttalking.blogspot.com