47
Το θυμάρι είναι το φυτό από το οποίο οι μέλισσες κάνουν το πιο ονομαστό μέλι. Ξέρετε ότι στην φαρμακευτική είναι γνωστό ως το φυτό με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες? Στην κουζίνα μας το χρησιμοποιούμε κυρίως στην μαγειρική, για να αρωματίζουμε και να νοστιμεύουμε διάφορα φαγάκια.. Σπάνια χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική. Κάποια στιγμή όμως βρήκα φρέσκο θυμάρι και αποφάσισα να το τολμήσω και να φτιάξω sorbet. Το φανταζόμουν σαν κάτι πολύ αρωματικό. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Ένα sorbet που μοσχομυρίζει φρέσκο θυμάρι, πολύ δροσιστικό και με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Χρειάστηκα 4-
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com