52
Υλικά
- καρότο 1 κιλ
- κολοκύθα 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ζωμός κοτόπουλο 2 τμχ
- κάρυ 4 κγ
- πιπέρι -
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 100 ml
Η σούπα αυτή γεννήθηκε από ανάγκη, μία μέρα που θέλησα να φτιάξω την καροτόσουπα με το τζίντζερ και την κρέμα λεμονιού και δεν βρήκα στην αγορά φρέσκο τζίντζερ. Σκέφτηκα λοιπόν ν' αντικαταστήσω το τζίντζερ με κάρυ και την κρέμα λεμονιού με κρέμα πορτοκαλιού. Κι εγένετο η καροτόσουπα με κάρυ και κρέμα πορτοκαλιού! Και για να πάω παραπέρα την παραλλαγή, αντί για καρότα μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε κολοκύθα. Σας διαβεβαιώνω δε, ότι δεν ξέρω ποιά από τις δύο να προτιμήσω, καθώς η μία συναγωνίζεται επάξια την άλλη. Με άλλα λόγια ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΣΑΝ «ΥΠΕ-ΟΧΕΣ» (που λέει και ο βαφτισιμιός μου)....
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr