252
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 50 γρ
- σκόρδο 7 σκελ
- ψωμί 4 φέτ
- μαυροδάφνη 250 ml
- κύμινο 2.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ντομάτα 300 γρ
- κόκκινο κρασί 100 ml
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- ζάχαρη 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις -
Ένα αγαπημένο και νοστιμότατο πιάτο που μας έρχεται από την Πόλη ή τη Σμύρνη. Ξαναθύμισε ή έμαθε στην ηπειρωτική Ελλάδα το άρωμα και τη γλυκιά γεύση του κύμινου...Τα υλικά, με τα οποία ζυμώνεται ο κιμάς, είναι συγκεκριμένα για να δώσουν άρωμα και γεύση και να μας βοηθήσουν να πετύχουμε αφράτα και πεντανόστιμα
σουτζουκάκια.
σουτζουκάκια.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com