167
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
- ψωμί 2 φέτ
- ημίγλυκο κρασί 1 φλιτζανάκι
- σκόρδο 2 σκελ
- κύμινο 1 κσ
- μαύρο πιπέρι 3 πρέζα/ες
- αλάτι 0.5 κγ
- κρεμμύδια 1 φλ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- ντομάτα 3 ποτ
- νερό 1 ποτ
- πράσινες ελιές 1 φλ
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ Ποιός δεν γωνρίζει τα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια, ένα από τα θρυλικά πιάτα της μικρασιάτικης κουζίνας!Πρώτα απ΄όλα να κάνουμε μία διευκρίνηση, ότι τα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια δεν είναι πολίτικη συνταγή. Οπως δηλώνει και το όνομα τους, προέρχονται από την μικρασιάτικη μαγειρική παράδοση. Η γιαγιά μου, που ήταν από την Πόλη, δεν την γνώριζε αυτήν την συνταγή; αντ' αυτού έφτιαχνε με πολύ παρόμοιο τρόπο κεφτεδάκια με σάλτσα, που δεν είχαν όμως καμμία σχέση ως προς την γεύση και τα αρώματα.Τι είναι αυτό που κάνει τα σμυρνέϊκα σουτζουκάκια να ξεχωρίζουν? Πρώτα απ΄όλα τα αρώματα και
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com