150
Υλικά
- σπαλομπριζόλες 2 τμχ
- χοντρό αλάτι 75 γρ
- καστανή ζάχαρη 75 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- δεντρολίβανο 1 κλων
Εκτός όμως από το ευρύτερα γνωστό υγρό μαρινάρισμα, υπάρχει και το ξηρό, το οποίο επιτυγχάνεται με αλάτι και ζάχαρη σε αναλογίες που εξαρτώνται από το είδος του τροφίμου, και ενδεχομένως με προσθήκη μπαχαρικών και μυρωδικών. Επειδή όμως σήμερα θα ασχοληθούμε με το κρέας, ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του μαριναρίσματος.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com