75
Υλικά
- ρακή-τσικουδιά 1 λτ
- τσίπουρο 1 λτ
- μέλι 4 κσ
- κανέλα 3 ξύλο/α
- γαρύφαλλο -
Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με τη διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα. Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, σαν ζεστό ρόφημα.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com