147
Υλικά
- φαρίνα 3 φλ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αυγά 2 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- γάλα φρέσκο 1 φλ
- πορτοκαλάδα 1 φλ
- καστανή ζάχαρη 0.5 φλ
- σταφίδες μαύρες 1 φλ
- κανέλα 1 κγ
- πετιμέζι 50 ml
Τη σταφίδα και τη διατροφική της αξία μας την έμαθαν όσοι έζησαν την περίοδο της Κατοχής και είχαν την τύχη να βρίσκουν, έστω και λίγη, καθημερινά.Αξιοποίησα μερικές και έφτιαξα ένα πανεύκολο, νοστιμότατο, πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ με μια τοπική συνταγή. Δοκιμάστε το κι εσείς!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com