87
Υλικά
- μοσχαρίσιο συκώτι 400 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ξύδι 1 κσ
- πετιμέζι ροδιού 2 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Αυτο το πιατο αποτελει ουσιαστικα μια παραλλαγη του κλασσικου "αλλα βενετσιανα". Λιτο, αλλα πολυ γευστικο πιατο, που φτιαχνεται απιστευτα γρηγορα και εντυπωσιαζει με τον μοναδικο συνδυασμο γευσεων. Οι οξινες γευσεις ταιριαζουν στο συκωτι και το πορτοκαλι με το πετιμεζι απο ροδι, καραμελλωνουν υπεροχα τα κρεμμυδια που αγκαλιαζουν επειτα τις τρυφερες μπουκιες του συκωτιου. Κι εδω το μυστικο ειναι το ελαχιστο δυνατο ψησιμο, που αφηνει το συκωτι απιστευτα τρυφερο και ζουμερο. Μπορειτε να το παρουσιασετε ως μεζε, αλλα και ως κυριο γευμα συνοδευμενο απο ενα σπυρωτο πιλαφακι σβυσμενο με κοκκινο μπρουσικο κρασι. ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com