52
Υλικά
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- βούτυρο 250 γρ
- αλεύρι 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαύρη ζάχαρη 0.75 φλ
- μέλι 0.25 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.75 φλ
- λικέρ 0.25 φλ
Λένε πως η ζαχαροπλαστική είναι χημεία... Δεν σηκώνει πειραματισμούς, όλα πρέπει να είναι ζυγισμένα στην εντέλεια με ζυγαριά ακριβείας.... Τι γίνεται όμως όταν έχεις αραδιάσει τα μισά υλικά στον πάγκο της κουζίνας, έχεις σπάσει τα αυγά, διότι ως γνωστόν αν δεν σπάσεις αυγά κέικ δεν γίνεται (παραφράζοντας την παροιμία που μιλά για ομελέτα), και διαπιστώνεις ότι υπολείπονται σε ποσότητα κάποια υλικα;;; Τότε λοιπόν αρχίζεις τις αλχημείες και προσεύχεσαι να τρώγεται αυτό που έφτιαξες...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr