66
Υλικά
- ταλιατέλες 500 γρ
- μπέϊκον 250 γρ
- αρακάς 200 γρ
- μετσοβόνε 150 γρ
- γραβιέρα Κρήτης 150 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- βούτυρο 50 γρ
- αλεύρι 50 γρ
- γάλα 700 γρ
- μοσχοκάρυδο κγ
Προσωπικά, την συγκεκριμένη συνταγή την απολάμβανα για χρόνια στη κανονική μορφή της και σχετικά τελευταία την προσάρμοσα και για φούρνο, με επιλογές που δημιουργούν μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα γεύση. Έκανα μάλιστα σ’ αυτή τη περίπτωση, κάτι που σπάνια επιχειρώ, την εξελληνοποίηση μιας ξένης συνταγής με τοπικά υλικά. Ο λόγος είναι ότι στις ταλιατέλες φούρνου με αρακά και μπέικον, ταίριαζε ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν, το καπνιστό τυρί μετσοβόνε, που πιστεύω ότι θα κάνει αυτή την συνταγή ιδιαίτερα δημοφιλή, δίνοντας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στη γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr