66
Υλικά
- φετουτσίνι 500 γρ
- ταλιατέλες 500 γρ
- κύμινο 2 κγ
- τσίλι 2 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- κάρδαμο 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- σπόροι μουστάρδας 1.5 κγ
- τριγωνέλλα 1 κγ
- λευκό ξύδι 5 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- ελαιόλαδο 10 κσ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- γαρίδες 500 γρ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σκόρδο 1 τμχ
- κόλιαντρο 1 κσ
Πρόκειται για μετατροπή ενός από τα πιο καυτερά ινδικά πιάτα (η παρούσα παραλλαγή δεν είναι και τόσο, εκτός αν αυξήσουμε υπέρμετρα τα τσίλι), προερχόμενο από την περιοχή της Βεγγάλης (Bagladesh) και είναι συνδυασμός ινδικής και πορτογαλικής κουζίνας. Στο πρωτότυπο πιάτο χρησιμοποιείται ψαχνό από κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι ή αρνάκι χωρίς λίπος ή πέτσα, κομμένο σε μικρά κομμάτια και ρύζι αντί για ζυμαρικό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr