66
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175 γρ
- βούτυρο 85 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- κρόκοι 2 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- βούτυρο 140 γρ
- αυγά 2 τμχ
- πούδρα αμυγδάλου 140 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
- νεκταρίνια 6 τμχ
Μια τάρτα πολύ νόστιμη που μπορεί να γίνει και με ροδάκινα. 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 85 γρ. κρύο βούτυρο ανάλατο 1 κουταλιά ζάχαρη ψιλή (caster sugar) 2 κρόκους 100 γρ. ζάχαρη ψιλή 140 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 2 αυγά 140 γρ. πούδρα αμυγδάλου 1 πρέζα αλάτι λίγο εσάνς αμυγδάλου ή βανίλιας 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4-6 νεκταρίνια λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr