89
Υλικά
- αχλάδια 4 τμχ
- κόκκινο κρασί 400 ml
- ζάχαρη 300 γρ
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- γαρύφαλλο 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
- καρδάμωμο 3 κόκκοι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- ζάχαρη άχνη 35 γρ
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο 125 γρ
- ζάχαρη 125 γρ
- αυγά 1 τμχ
- αμύγδαλα 125 γρ
- κορν φλάουρ 6 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αμαρέτο 1 κσ
Αυτή η τάρτα είναι για μένα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια που θα μπορούσα να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα έπειτα από ένα ωραίο γεύμα και σίγουρα από τα νοστιμότερα γλυκά για να απολαύσω ένα κυριακάτικο απόγευμα κουρνιασμένη στον καναπέ μαζί με τον Σ και μια κούπα ζεστό καφέ. Είναι περίπλοκη μα ανεπιτήδευτη, κλασσική αλλά ποτέ ξεπερασμένη, πλούσια σε γεύση χωρίς να είναι βαριά, με ισορροπία γεύσεων.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com