69
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 1 φύλλα
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- αυγά 2 τμχ
- γλυκοπατάτα 400 γρ
- ανθότυρο 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 160 ml
- άνθος αραβοσίτου 2 κσ
- βανίλια 1 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- κανέλα 1.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- καρύδια 0.67 φλ
- καστανή ζάχαρη 2 κσ
- ζάχαρη άχνη -
Μια αγαπημένη μου τάρτα που συνήθιζα να τη φτιάχνω πολύ τακτικά στην Τζέντα. Τα υλικά της τάρτας αποτελούν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό, που δεν συνηθίζεται πολύ στην Ελλάδα, δένουν όμως εξαιρετικά γευστικά και δίνουν μια ανάλαφρη κρέμα γέμισης, με έντονο χρώμα και άρωμα, που κρατά την απαλή υφή της, ακόμα και μετά το ψήσιμο!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com