57
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- ταχίνι 150 γρ
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 φλ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 400 γρ
- τζίντζερ -
- φουντούκι 0.5 φλ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Οι τάρτες είναι ιδιαίτερα ευέλικτα γλυκάκια : εύκολες στην παρασκευή τους, ενώ οι συνδυασμοί των υλικών τους ειναι ανεξάντλητοι.
Σήμερα σας παρουσιάζω μια ιδιαίτερη τάρτα με εναν μάλλον ασυνήθιστο αλλα πολύ ταιριαστό συνδυασμό υλικων.
Για την βάση της τάρτας, αντικατέστησα το βούτυρο, που χρησιμοποιώ συνήθως για να φτιάξω την pasta frolla, με ταχίνι. Επίσης χρησιμοποίησα την καστανή μαλακή ζάχαρη, με την πολύ ιδιαίτερη γευση, που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε μελάσσα. Το ταχίνι, ως γνωστόν, ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι, και τι καλύτερο απο την μαρμελλάδα πορτοκάλι με τζίντζερ! Τέλος, τα φουντούκια έδεσαν πολύ αρμονικά με το...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com